Umbria - Italiens grønne hjerte
Montefalco Sagrantino, rød.
Vin lavet på Sagrantino druen, den oprindelige drue fra Montefalco regionen, giver vinen karakteristika og gør den til en unik vin. Vinens struktur er karakteriseret af taniner, tydelige træk fra solbær og kirsebær. Det er en vin der kan drikkes efter den er modnet og klar til salg fra vingården, men den tåler at blive lageret på flaske igennem flere år, hvor den fortsat vil modnes.
Faktaboks:
Tilgængelighed: 75cl. Flasker – 7000 produceret pr. år.
Drue: Sagrantino 100%
Høst: Oktober
Modning: Gæring 4 uger i ståltanke, derefter lagring 18 måneder i egefade, samt 8 måneders ekstra lagring på flaske.
Kendetegn: Mørk rubin rød
Duft: Dyb og kompleks, med strejf af solbær, kirsebær og urter
Smag:Kraftig og afbalanceret med lang eftersmag.
Passer til: Rødt kød, vildt og kraftige oste.
Serverings temperatur: 16-18 gr C.
Montefalco Sagrantino Passito, rød (sød)
Den mest traditionelle af Montefalco’s vine produceret af udvalgte sagrantino druer. Druerne ligger på tørrelager i over 3 måneder, hvorefter de testes for sukkerindhold. Efter tørring kan der produceres et sted mellem 25-30 liter vin for hver 100 kg friske druer.
Efter flere filtreringer samt lagring på egefade skabes Sagrantino passito’s rafinerede smag på flaske hvor den lageres mindst 6 måneder før den er drikkemoden. Vinen ældes særdeles godt på flaske og vinens karakter forbedres ved lagring.
Fakta boks:
Tilgængelighed: 50cl. Flasker – 3000 produceret pr. år. På gode årgange.
Drue: Sagrantino 100%
Høst: September – Oktober – håndplukkes og på tørrelager i 3 mdr.
Modning: Gæring 12dage i ståltanke, derefter lagring 18 måneder i egefade, samt 8
måneders ekstra lagring på flaske.
Kendetegn: Mørk rubin rød
Duft: Dyb og kraftig, med strejf af solbær og kirsebær
Smag:Overraskende, kraftig vin med en sødme der er balanceret i forhold til
taninerne fra Sagrantino druen. Lang dyb eftersmag.
Passer til: i særdeleshed Rocciata, Cantuccini (mandelkager), til desserter eller kraftige oste
Serverings temperatur: 16-18 gr C.
Montefalco Rosso, rød
Denne vin kombinerer elegance og letheden fra sangiovese med strukturen og taninerne fra Sagrantino.
Passer perfekt til det italienske køkken
Faktaboks:
Tilgængelighed: 75cl. Flasker – 20.000 produceret pr. år.
Drue: Sangioves 70%, Sagrantino 15%, Merlot 15%
Høst: September - Oktober
Modning: Gæring 12 uger i ståltanke, derefter lagring 12 måneder i egefade, samt 6
måneders ekstra lagring på flaske.
Kendetegn: Mørk rubin rød
Duft: Dyb og complex, med strejf af blomme, kirsebær, let krydret
Smag:let kraftig og afbalanceret.
Passer til: Pasta retter, risotto samt rødt kød.
Serverings temperatur: 16-18 gr C.
Copyright © All Rights Reserved