Umbria - Italiens grønne hjerte
Lamberto, en af ejerne byder gæster velkommen i den hyggelige Cantina
Clarignano Umbria Bianco, hvid
Clarignano er en vin der er opstået ud fra ønsket om at producere en vin der er blødere i smagen end den traditionelle Grechetto hvidvin. Viognier druen, med dens mere ukarakteristiske aroma og finesse gør den ideel at blande med de mere syreagtige Grechetto og Chardonnay.
Fakta boks:
Tilgængelighed: 75cl. Flasker – 7000 produceret pr. år.
Drue: Viognier 50%, Grechetto 40%, Chardonnay 10%
Høst: September
Produktion: lavt tryk. Gæring i ståltanke ved kontrolleret temperatur
Modning:4 måneder i ståltanke, derefter lagring i 3 måneder på flaske.
Kendetegn: dyb gylden.
Duft: Let krydret, blød, frisk og frugtagtig duft, med strejf af fersken og stikkelsbær
Smag:God balance af friskhed
Passer til: Forretter, fisk og lyst kød. Eller nydes kold uden tilbehør.
Serverings temperatur: 12 gr C.
Tempestivo Umbria Bianco
Tempestivo er en af de mest typiske hvidvine fra Umbrien. Den er produceret på druen Trebbiano Spoletino
Faktaboks:
Tilgængelighed: 75cl. Flasker – 7000 produceret pr. år.
Drue: Trebbiano Spolletino 100%
Høst: Oktober
Produktion: Håndbearbejdet, lavt tryk. Gæring i ståltanke ved kontrolleret temperatur
Modning:4 måneder i ståltanke, derefter lagring i 3 måneder på flaske.
Kendetegn: dyb gylden.
Duft: blomsteragtig, tropiske frugter og ceder, samt svagt krydret.
Smag:Frisk og let tør
Passer til: Prosciutto, (lufttørret skinke), fisk og lyst kød. Eller nydes kold uden tilbehør.
Serverings temperatur: 12 gr C.
Grappa di Sagrantino
Spacchetti vingården sælger 2 versioner Sagrantino Grappa – hvid grappa og den lagerede gyldne grappa.
Sagrantino Grappa fra Colle Ciocco er produceret på traditionel vis, med destillation via damp cirkulation. Den direkte passage af damp over ???? tillader en gradvis og ensartet destillation, der sikre vinens karakteristika bibeholdes. Hele processen er traditionelt håndværk udført på baggrund af intuition og erfaring fra mester destillererens side. Det er en lang proces som sikre et højkvalitetsprodukt, karakteriseret af kompleksitet og mildhed samt fremhævelse af de typiske aromaer fra Montefalco Sagrantino druen.
Faktaboks:
Destillerier: Berta, Mombaruzzo og Asti
Destillationsprocess:Dobbelt kobber keddel, i et system af afbrudt destillation.
Farve:klar eller gylden afhængig af version.
Alkohol indhold:40%
Flaskestørrelse:50cl
Tre typer Oliven Olie.
Fiore:
Denne olie har i særdeleshed en delikat smag, afstedkommet af den måde hvorpå presningen af olivenfrugterne foregår, hvilket sker ved det kontinuerlige system. Oliven olien udvindes fra oliven pastaen ved brug af Sinolea naturlig kold dryp metoden. Olierne anbefales som dressing af retter hvor man gerne vil fremhæve aroma og det delikate ved retten f.eks: grillet fisk, roast beef, carpaccio.
Fruttato:
De ikke helt modne oliven presses, hvilket giver en olie der er rig på Klorofyl og Polofenoler, med en intens duft af frugt og en anelse krydret og bitter smag.
Olien er perfekt til salater, Bruchetta, grøntsager, bønner og supper, eller prøv den ovenpå frisk skivet appelsin drysset med en anelse sukker.
Gentile:
De fuldmodne oliven presses, som giver en olie med en aroma der er mindre intens end Fruttato, samtidig med den har en delikat duft af moden frugt. Gylden i farven og anbefalet til fisk.
Copyright © All Rights Reserved